Turnausohjelma
Viikinki Cup 2018

OTTELUOHJELMA

Tervetuloa turnaukseen!

Viikingit -05 juniorit ovat ylpeitä saadessaan järjestää yhden suurimmista junioriturnauksista pääkaupunkiseudulla Loppiaisena 2018. Turnaukseen tulee osallistumaan 22-24 pelijoukkuetta ympäri Suomea ja yksi joukkue ulkomailta, joka tarkoittaa lähes 400 pelaajaa ja toimihenkilöä, näiden lisäksi kannustusjoukot, sukulaiset, yhteistyökumppanit ja kaikki muu päälle, niin Vuosaaren ja Myllypuron jäähalleilla tullaan näkemään mukava vilinä lätkähenkistä joukkoa Loppiaisviikonlopun aikana. Järjestelyistä vastaa aktiivinen Viikkarivanhempien joukko, joka on tehnyt mahdolliseksi tämän tapahtuman yhteistyökumppaneiden ja kannatusjäsenien tuella.

Viikingit on helsinkiläisenä kasvattajaseurana kasvanut viime vuosina lähes 700 juniorin ja aikuiskiekkoilijan harrastusalustaksi. Seurasta löytyy joukkueet aina kiekkokoulusta edustuksen 2-div joukkueeseen saakka. Junioreissa seuran tavoite on taata hyvä kasvu- ja kehitysalusta kaikille eri kehitysvaiheissa oleville pelaajille ja näin kaikista ikäryhmistä löytyvät kaikki tasoryhmät.

Meillä -05 ikäryhmässä pelaa 43 pelaajaa ja peliryhmät pelaavat eteläisen alueen D2 sarjan kolmella tasoilla.

Nyt järjestettävä turnaus on osa keväällä 2018 toteutuvaa Viikingit-Hawerford Hawks järjestettävää Suomi-USA pelaajien kulttuuri- ja urheilun Exchange vaihto-ohjelmaa, jossa vuoro vuosin Viikingit matkustavat Philadelphiaan kymmeneksi päiväksi paikallisten pelaajien perheisiin harjoittelemaan, pelaamaan ja tutustumaan USA jääkiekkoon, pelaajiin, kieleen, nähtävyyksiin ja kulttuuriin. Keväällä 2019 Philadelphialaisen kasvattavaseuran Hawerford Hawksin pelaajat tulevat Suomeen tekemään vastaavan vaihto-matkan ja tulemme järjestämään turnauksen myös sen ympärille.

Mutta nyt katseet viikonloppuun, pelataan hyviä pelejä, tosissaan, mutta ei liian tosissaan ja pilke silmäkulmassa ja nautitaan.

Tervetuloa Helsinkiin ja Vuosaareen
Teemu Kähkönen
Joukkueenjohtaja
Viikingit -05

Pelit ja säännöt

Tulospalvelun löydät tästä napista painamalla

Peliaika

Otteluiden peliaika on 2 x 15 min. tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika on kuitenkin alkusarjassa max. 45 min. Kokonaispeliaika näkyy hallin kellosta. Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita.

Säännöt (lyhyt versio)

Turnaukseen osallistuu yhteensä 24 pelijoukkuetta (AAA sarja 10 joukkuetta, AA-sarja 8 ja A sarja 6 joukkuetta). Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän voimassa olevan SJL:n pelipassin omaavia pelaajia, jotka saavat voimassa olevien ikä sääntöjen puitteissa pelata E1 ikäryhmässä, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 18+2 maalivahtia.
Turnauksessa noudatetaan voimassa olevaa SJL:n E1 junioreiden kilpailusääntöjä.

Turnaussäännöt - Viikinkicup D2-2005 turnaus

Aimo Mäkinen Areena, Vuosaari Helsinki ja Myllypuro Helsinki 5-7.1.2018

Turnauksessa noudatetaan voimassa olevaa SJL:n D2 junioreiden kilpailusääntöjä

1. JOUKKUEET JA PELAAJAT

Turnaukseen osallistuu yhteensä 24 pelijoukkuetta (AAA+ sarjassa 6 joukkuetta, AAA/AA+ sarjassa 8 joukkuetta ja AA sarjassa 10 joukkuetta). Joukkueet voivat ilmoittaa turnaukseen rajattoman määrän voimassa olevan SJL:n pelipassin omaavia pelaajia, jotka saavat voimassa olevien ikä sääntöjen puitteissa pelata D2 ikäryhmässä, kuitenkin kuhunkin otteluun max. 18+2 maalivahtia.

Joukkueet syöttävät pelaajaluettelot etukäteen ennen turnauksen alkua gameresultsonline – tulospalveluun. Joukkueiden tulee ilmoittautua turnaustoimistossa saapuessaan paikalle. Ilmoittautumisen yhteydessä ennen turnauksen alkua voi vielä toimittaa muutoksia pelaajaluetteloon, jos muutokset on syötetty tulospalveluun. Joukkueen pelaajistoon sallitaan muutokset kesken turnausta vain sairastumis- tai loukkaantumistapauksissa. Pelaajien siirtäminen tasoryhmien välillä turnauksen aikana on kielletty, pois lukien maalivahdit, joilla on vapaa liikkuvuus.

Joukkueilla on turnauksessa tummemmat ja vaaleammat peliasut. Jos kotijoukkue (otteluohjelmassa ensin mainittu) ei toisin ilmoita, kotijoukkueella on tummempi peliasu, vierasjoukkueella vaaleampi.

2. PELIAIKA

Otteluiden peliaika on 2 x 15 min. tehokasta peliaikaa, kokonaispeliaika on kuitenkin alkusarjassa max. 45 min. Kokonaispeliaika näkyy hallin kellosta. Kokonaispeliaika alkaa ja päättyy peliohjelmaan merkittynä aikana, ellei turnauksen johto muuta ilmoita.

Aikalisät eivät ole sallittuja. Jos joukkue ei ole turnausaikataulun mukaisesti ottelun alkaessa valmis aloittamaan, tuomitaan se hävinneeksi 5 – 0.

3. TURNAUSTAPA

3.1 Lohkojaot ja sijoitusottelut

3.1 Lohkojaot ja sijoitusottelut

Turnauksen AAA+ (6 joukkuetta) sarja pelataan yhdessä alkulohkossa, jossa yksinkertainen alkusarja ja sijoitusottelut alkusarjan sijoitusten perusteella sarja ottelukaavion mukaisesti. AAA/AA+ sarja yht. 8 joukkuetta pelataan 2x4joukkueen alkulohkoissa, jonka jälkeen sijoituspelit määräytyvät ottelukaavion mukaisesti. AA sarjan pelit pelataan 2x5 joukkueen alkulohkossa, jonka jälkeen sijoitusottelut ottelukaavion mukaisesti.

3.2 Järjestys sarjataulukossa

Alkusarjassa joukkueiden paremmuuden määrää kerättyjen pisteiden määrä. Alkulohkopelien voitosta saa 2 pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja häviöstä ei yhtään pistettä.

Mikäli joukkueiden pisteet ovat alkusarjassa tasan otteluiden jälkeen, ratkaisee tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuuden:

 1. Koko alkusarjan maaliero (tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus)
 2. Jos maaliero on sama, ratkaisee järjestyksen keskinäisen ottelun tulos
 3. Jos keskinäinen ottelu on päättynyt tasatulokseen, ratkaisee järjestyksen tehtyjen maalien määrä
 4. Jos tilanne on edelleen tasan, on vähemmän rangaistusminuutteja alkusarjassa saanut joukkue paremmalla sijalla.
 5. Jos mikään näistä ei tuo eroa, niin lohkonsijoitus ratkaistaan arvalla.

3.3 Sijoitusotteluiden ratkaisu

Sijoitusottelun päättyessä tasan suoritetaan paremmuuden selvittämiseksi voittolaukauskilpailu ensin kolmella pelaajalla/joukkue SJL:n sääntöjen mukaisesti. Tämänkin päättyessä tasan, jatketaan pelaaja kerrallaan, kunnes maaliero syntyy. Laukaisija on aina eri pelaaja.

4. TULOSSEURANTA

Otteluiden online tulosseuranta ja pöytäkirjat löytyvät gamersultonline tulospalvelussa. Tuloksia päivitetään otteluiden kuluessa suoraan tulospalveluun.

5. EROTUOMARIT

Turnauksessa käytetään HJT:n nimeämiä tuomareita tasopalvelun mukaisesti

6. PELAAJAHUOLTO

6.1 Ruokailu

Turnaukseen ilmoittautuneiden joukkueiden ruokailu järjestetään Vuosaaren jäähallilla. Ruokailut on maksettava ennen turnausta. Lisää ruokalippuja voi mahdollisesti ostaa turnaustoimistosta aamulla. Liput maksavat 9/KPL €.
Hallilla on turnauksen aikana myytävänä erilaista välipalaa. Pukuhuoneisiin saatetaan toimittaa pelaajille muutakin välipalaa.

6.2 Teroitus

Joukkueilla on mahdollista käyttää jäähallin käytävällä ja pelikenttien laidalla olevaa teroitustilaa joukkueen omalla teroituskoneella. Pukukopeissa teroittaminen on ehdottomasti kielletty. Jäähallin aulassa toimii myös maksullinen teroituspalvelu.

7. KURINPITO JA SJL:N ERITYISSÄÄNNÖT

Kurinpidollisissa asioissa noudatetaan SJL:n menettelytapoja ja sääntöjä. Turnauksessa noudatetaan lisäksi seuraavia SJL:n erityisiä turnaussääntöjä.
Pelaaja voi saada ottelurangaistuksen. Pelaajan saama ottelurangaistus johtaa sulkemiseen turnauksesta. Joukkueen toimihenkilö voi saada ottelurangaistuksen huonosta käytöksestä.

8. PALKINNOT

Turnauksessa palkitaan pokaalein ja mitalein AAA-sarjan, AA ja A-sarjan sijoille 1-3 sijoittuneet joukkueet. Jokaisesta joukkueesta palkitaan yksi pelaajaa turnaustsemppari-palkinnolla. Jokaisen ottelun jälkeen joukkueesta palkitaan ottelutsemppari. Pelaajapalkintojen saajat on ilmoitettava (nimi ja numero) 5 min ennen oman pelin loppua toimitsija-aitioon.

9. TAPATURMAT

Turnauksen järjestäjä ei ole vakuuttanut pelaajia, eikä vastaa osallistuville pelaajille mahdollisesti sattuvista tapaturmista tai loukkaantumisista. Joukkueet vastaavat pelaajiensa ja toimitsijoidensa vakuuttamisesta.

10. MUUTOKSET

Turnauksen järjestäjällä on oikeus muuttaa otteluohjelmaa, jos erityiset syyt niin vaativat.
Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan viipymättä osallistuvien joukkueiden johtajille, jotka toimittavat tiedot peliryhmilleen.

11. PUKUKOPIT

Pukukopit ovat joukkueiden käytössä koko turnauksen ajan. Saman joukkueen eri peliryhmille pyritään järjestämään sama koppi. On mahdollista, että pukukoppia joutuu vaihtamaan kesken turnauksen.
Joukkueet huolehtivat siitä, että pukukopit jäävät siistiin kuntoon. Teroittaminen pukukopissa on ehdottomasti kielletty. Kiellon rikkomisen aiheuttamista seurauksista on vastuussa rikkeen tehnyt joukkue.

12. TURNAUSPÄÄLLIKÖT ja TURNAUSVASTAAVAT

Turnauspäälliköinä ja vastaavina toimivat Viikingit 05 joukkueen nimeämät henkilöt.
Joukkueenjohtaja Teemu Kähkönen p. 050-383 7619
Turnauspäällikkö Marianna Kiiski 050 372 5555
Turnauspäällikkö Jari Syväoja 050 516 6210

Aikataulu

Perjantai:

 • Jäähalli avataan jo päivällä
 • Klo 15:30 - 21:00 Kahvio
 • Klo 16:00 - 20:25 Pelit

Lauantai:

 • Klo 07:00 Jäähalli avataan
 • Klo 08:00 - 21:00 Kahvio
 • Klo 08:15 - 21:05 Pelit
 • Klo 10:00 - 19:00 Säbätutka

Turnausruokailujen aikataulu on sovitettu joukkueiden peleihin sopivaksi. Tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä turnausajankohtaa tämän linkin kautta: TURNAUSRUOKAILU

Sunnuntai:

 • Klo 07:00 Jäähalli avataan
 • Klo 08:00 - 21:00 Kahvio
 • Klo 08:15 - 21:05 Pelit
 • Klo 10:00 - 19:00 Säbätutka

Turnausruokailujen aikataulu on sovitettu joukkueiden peleihin sopivaksi. Tarkempi aikataulu julkaistaan lähempänä turnausajankohtaa tämän linkin kautta: TURNAUSRUOKAILU

Parkkeeraus

Jäähallin lähistöllä on useita rakennusalueita, jotka rajoittavat parkkeerauskapasiteettiä. Seuraavasta linkistä löytyy merkittyjä alueita sekä henkilö- että linja-autoille:KARTTA. Alueella parkkeeraus omalla vastuulla.

Jäähalli

Turnaus pelataan Aimo Mäkinen Areenalla (Vuosaaren jäähalli), jonka osoite on Pallokuja 6, 00980 Helsinki ja Myllypuron Jäähallilla, jonka osoite on Ratasmyllynkuja 1, 00900 Helsinki.


Katsomo

Yleisö voi seurata pelejä vain katsomosta käsin. Katsomot sijaitsevat jäähallin toisessa kerroksessa.


Pukukopit ja kentät

Pukukoppien sisäänkäynti sijaitsee sisääntuloaulassa. Kaukaloihin pääse pukukoppikäytävän keskiosasta. Turnauksen aikana pukukopeissa, vaihtoaitioissa ja kaukaloalueella saa pelaajien lisäksi liikkua vain joukkueen toimihenkilöt (valmennus, huolto, joukkuejohtajat) sekä turnauksen toimitsijat ja tuomarit. Pukukoppeja saatetaan joutua vaihtamaan turnausviikonlopun aikana. Pukukoppijaot on julkaistu turnaussivustolle lähempänä turnausta.


Viikingit Cafe Aimo Mäkinen Areenalla

Sieltä löytyy jokaiselle jotain oli sitten iso tai pieni nälkä, makean himoa tai suolaisen kaipuuta. Tule tutustumaan laajaan valikoimaan ja ystävälliseen palveluun!

Tarjolla on:

 • kahvia, teetä
 • virvoitusjuomia (limua, mehua, kivennäisvesiä)
 • suolaista syötävää kuten herkulliset ja grillattavat reissumiesleivät
 • makeaa nautintoa kuten mokkapaloja, pullaa, munkkeja ja muuta päiväkohtaisia leivonnaisia
 • namia jos jonkinlaista niin suklaapatukoita, kuin hedelmänameja
 • paljon, paljon muuta
 • Vuosaaren jäähallin ala-aulassa on välipala-automaatti, joka toimii kolikoilla.

Arpajaiset, onnenpajatso ja metrilakun myyntipiste

Jäähallin sisääntuloaulassa on myynnissä arpoja: normaaliarvonta ja VIP – arvonta. Joka toinen arpa voittaa! Onnea voi testata myös onnenpajatsossa heti sisääntuloaulassa. Metrilakua myynnissä arpajaispisteellä

Säbälämärikisailua

Jäähallilla on toisessa kerroksessa mahdollista osallistua säbätutkaan, josta voi voittaa hyviä palkintoja se jonka lämäys on paras!

Maksutavat

Grillissä, VIP -arpajaisissa, onnenpajatsossa, metrilakun myynissä ja säbätutkakisassa maksuvälineenä käy käteinen. Viikingit -kahvilassa voi maksaa myös kortilla.

Lähialueelta löytyy automaatteja seuraavasti:

Otto

 • Vuotie 45, (kauppakeskus Columbus, 1,4 km hallilta)
 • Rahtarinkatu 2 (ABC –asema n. 2,8km hallilta)
 • Mustalahdentie 2 (S-market, 2,8 km hallilta)

Nosto

 • Leikosaarentie 48 (K-Market Aurinkolahti, 1,4 km hallilta)
Katso video

Yhteystiedot

Teemu Kähkönen

Joukkueenjohtaja

050 383 7619

Jari Syväoja

Rahastonhoitaja

050 516 6210

Marianna Kiiski

Resursointi

050 372 5555